Concert Take Eight en U’Zambezi Arts

Vrijdag 19 april 2024, aanvang 20:30

Toegang: € 15,00 – met mogelijkheid voor extra donaties

Locatie: Weeffabriek, Molenstraat 23, 5664 HV Geldrop

Vocal jazz group “Take Eight” uit Mierlo

Take Eight bestaat uit acht zangers, die begeleid worden door een vier koppig combo. Samen brengen zij o.a. fraaie meerstemmige arrangementen van de meest gelouterde vocal jazz groepen van de wereld: Manhattan Transfer en New York Voices. Naast nummers uit het traditionele jazz repertoire brengt Take Eight songs van Gregory Porter, Norah Jones, Paul Simon en Stevie Wonder. Lekkere swingende uptempo nummers met opzwepende begeleiding van de band wisselen af met mooie langzame a capella songs. www.takeeight.nl

U’Zambezi Arts uit Engeland

U’Zambezi Arts bestaat uit zangers/dansers woonachtig in Engeland, maar allen geboren en getogen in Zimbabwe in en rond het dorpje Plumtree (nabij de stad Bulawayo). Daar liggen ook de roots van hun liefde voor de Zimbabwaanse muziek en dans. Tijdens het concert – waar zij belangeloos aan meewerken – zal U’Zambezi Arts de rijke traditionele kunstvormen laten horen en zien. Een lust voor het oog en oor! www.uzambezi.com

Poster Benefiet Concert 19 april

Workshop Afrikaanse zang

Zaterdag 20 april 2024 – 13.00- 14.45 uur.

Toegang: € 12,50 – met mogelijkheid voor extra donaties

Locatie: Weeffabriek, Molenstraat 23, 5664 HV Geldrop

Afrikaanse zang kenmerkt zich door meerstemmige klanken die in patronen samenvloeien tot een krachtig geheel. In deze workshop zal U’Zambezi met alle deelnemers meerstemmige Zimbabwaanse liederen instuderen. Door de rijke ervaring van U’Zambezi kan iedereen er ongeacht het niveau aan meedoen. Uiteraard zal U’Zambezi zelf ter aanvulling een kort optreden verzorgen.

Workshop Percussie

Zaterdag 20 april 2024 – 15:15- 17:00 uur. 

Toegang: € 12,50 – met mogelijkheid voor extra donaties

Locatie: Weeffabriek, Molenstraat 23, 5664 HV Geldrop

U’Zambezi Arts leert je de Afrikaanse ritmes spelen op trommels; ook body percussie en gumboot dance en percussie komen aan bod. Neem daarom schone laarzen mee! En indien je beschikt over een eigen instrument kun je deze ook meenemen. Deze workshop is ook voor alle niveau’s geschikt.

Inclusief kort optreden van U’Zambezi Arts.

Het goede doel: Hospital Plumtree, Zimbabwe

In het noorden van Plumtree, een dorpje in Zimbabwe, kunnen bewoners (o.a. de zwangere vrouw die op het punt staat te bevallen) alleen medische hulp krijgen als ze eerst zes uur lopen naar de dichtstbijzijnde hulppost. Met het bouwen van een klein ziekenhuis komt deze basisgezondheidszorg binnen bereik voor enkele duizenden bewoners. Stichting Pro Afrika heeft in Plumtree al veel financiële hulp geboden, waardoor een grondwaterinstallatie inmiddels zorgt voor veilig drinkwater voor de school en de directe omwonenden. De leidingen worden ook doorgetrokken naar het ziekenhuis. 

De lokale gemeenschap levert zelf actieve bijdragen aan de bouw van het ziekenhuis. Echter, om ook de garantie van de regering te krijgen dat zij verpleegkundigen ter beschikking stellen, moet er nog huisvesting voor deze zorgmedewerkers gerealiseerd worden. De opbrengst van het benefietweekend zal hier een flinke bijdrage aan leveren, waardoor het ziekenhuis echt van start kan gaan.