Nadat de Ugandese douane eindelijk de container heeft vrijgegeven hebben wij vanwege corona via skypen en mailen  Asha en Dennis (onze vooruitgeschoven post) met veel “kunst en vliegwerk” kunnen coachen bij het uitladen van goederen. We mochten de container voorlopig plaatsen bij de Moskee van Kampala, waar hij veilig staat, een zorg minder dus. Inmiddels hebben de beide basisscholen : de Early Learning primary School en de South West Junior primary School, hun materialen voor het starten van een konijnenfarm opgehaald.

Helaas geldt ook voor hen dat corona roet in het eten gooit m.b.t. de plannen voor een snelle start van hun project. Hopelijk kunnen ze in voorjaar 2021 beginnen.

Het Dewe project heeft de gevraagde naaimachines ontvangen. Heel veel materiaal zit nog in de container. We hopen in januari/februari 2021 veel van deze materialen  te kunnen verspreiden naar de diverse projecten.

Onlangs hebben wij aan de Ephwor Foundation een, door hen gevraagde, 4W-drive auto ter beschikking kunnen stellen, waarmee ze makkelijk hun projecten in afgelegen gebieden kunnen uitvoeren.  En…we zijn ook erg blij dat al eind november een grondwater-boorgat is geslagen in Plumtree Zimbabwe met geld van onze stichting. Honderden kinderen en volwassenen hebben voortaan de beschikking over veilig drinkwater. Zie voor verdere informatie over de voortgang van de projecten onder “projecten”.

Donaties blijven welkom…want we hebben nog veel te doen.